Occasie kopen? Eis uw Car-Pass!

U bereidt zich voor op een herstelling van uw voertuig? Goed zo!
Nog beter is u te richten tot een Qualiservice hersteller van FEDERAUTO.

Hier vindt u de belangrijkste voordelen als u deze keuze maakt:

Een garantie van minimum 12 maanden.

Een garantie van minimum 12 maanden.

Dit is waarschijnlijk de reden waarom u zich tot een professional richt: de garantie. Sinds 1 januari 2005 bepaalt de wet een minimum van 12 maanden garantie op tweedehandse consumptiegoederen.

Deze garantie is echter geen «omnium» en dekt « gebreken aan overeenstemming met de overeenkomst » en niet langer enkel ernstige verborgen gebreken zoals vroeger.

Meer info

De FEDERAUTO-verkoopovereenkomst gebruiken

De FEDERAUTO-verkoopovereenkomst gebruiken

Deze verkoopovereenkomst doet tevens dienst als bestelbon en wordt door FEDERAUTO uitgegeven in samenwerking met de autoclubs Touring en VAB om de overeenstemming van uw voertuig te garanderen.

Analyseer goed de checklist die u samen met de verkoper invult en ondertekent. U zult vervolgens een kopie van deze checklist ontvangen na bevestiging van uw bestelling.

96 controlepunten

96 controlepunten

De verkoopovereenkomst van FEDERAUTO bevat een checklist met 96 punten die gecontroleerd worden aan het voertuig. De overeenstemming van deze controlepunten zal u bevestigd worden door het « tweedehandsrapport» dat uitgegeven wordt door de autokeuringstations.

Analyseer goed deze checklist die u samen met de verkoper zult invullen en ondertekenen. U krijgt vervolgens de kopie van deze lijst na bevestiging van uw bestelling.

Door Vinçotte aan een audit onderworpen, gecertificeerd en gecontroleerd.

Door Vinçotte aan een audit onderworpen, gecertificeerd en gecontroleerd.

De certificering van de onderneming is zeker een zeer interessant punt, aangezien zo de transparantie van de dienstverlening aan de klant bevestigd wordt dankzij een internationale firma. De certificering bewijst tevens dat de onderneming in overeenstemming is met de voorschriften en reglementeringen van de sector en dat de vestiging gecontroleerd en geïnspecteerd werd evenals dat de verkoper opgeleid is en advies gekregen heeft.

De certificering staat synoniem voor regelmatige controles, kwaliteit en respect voor de consument.

CAR-PASS

CAR-PASS

Als u een personenauto of lichte vrachtauto koopt, is de verkoper wettelijk verplicht u een CAR-PASS te overhandigen. Dit officiële document dat vaak overhandigd wordt bij de levering van het voertuig geeft de kilometerstand op verschillende data weer. Het document is twee maanden geldig.

Bij een Erkend Verkoper zult u al een kopie van de CAR-PASS ontvangen bij de bestelling van het voertuig. Het officiële document dat via de autokeuringstations wordt afgeleverd, zult u ontvangen bij de levering van het voertuig.

Oplossing

Oplossing

Met betrekking tot de FEDERAUTO-verkoopovereenkomst bestaat er een Verzoeningscommissie.

In samenwerking met Touring en VAB heeft FEDERAUTO een Verzoeningscommissie opgericht voor tweedehandse voertuigen. Het gaat niet om arbitrage, maar wel om een paritair orgaan dat opgericht werd met de bedoeling een minnelijke schikking te bekomen tussen de koper en de verkoper, aangezien dit sneller en minder duur is dan een gerechtelijke procedure aanspannen.

De Commissie staat zowel open voor kopers als voor verkopers.

Een professional van de sector.

Een professional van de sector.

Dit kan onbelangrijk lijken, maar het betekent dat wij voor u gecontroleerd hebben dat uw professional toegang heeft tot het beroep en tevens nagegaan zijn of hij/zij correct ingeschreven is bij de Kruispuntbank van Ondernemingen.

De verkoper van uw toekomstig voertuig beschikt dus over de gewenste bekwaamheid om aan u te verkopen en zal niet spoorloos verdwijnen eens de verkoop gesloten is !

Een expert in tweedehandse voertuigen

Een expert in tweedehandse voertuigen

De Erkend Verkoper van FEDERAUTO is een expert in tweedehandse voertuigen. Niet te verwarren met een auto-expert. Uw professional is in het bezit van de titel « Expert in Tweedehandse Voertuigen », die onder de professionals van de sector, personen aanduidt die in het bijzonder gekwalificeerd zijn om tweedehandse voertuigen te evalueren.

Deze unieke titel wordt uitgereikt aan personen die slagen voor een examen dat binnen FEDERAUTO georganiseerd wordt.

De Erkende Verkopers worden op deze website verenigd om u rechtstreeks naar het goede adres te wijzen. Op deze website vindt u echte advertenties. Het telefoonnummer dat in de advertentie vermeld wordt zal niet vals of onbereikbaar zijn, u zult in uw taal bediend worden, er zullen geen wilde verhalen verteld worden om een voorschot van u los te krijgen, u dient niet te betalen via Western Union / Money Transfert aan een begunstigde die volledig anoniem blijft ... m.a.w. welkom bij de Erkende Verkopers van FEDERAUTO.